פרסום זה הינו חלק מקמפיין "שמונה ימים" של חנוכה 2016. לקריאה במקום הכי חם בגיהנום לחצו כאן.
התקשורת הישראלית- מהעדר ביקורתיות לשיווק תעשיות בטחוניות ישראליות.
התעשייה הבטחונית של ישראל היא אחת הענפות בעולם, ומורכבת ממאות חברות פרטיות וממשלתיות המתנהלות לרוב ללא פיקוח ממשלתי מעמיק, על אף קיום חוק בנושא. כל שנה מושקעים מאות מיליונים מתקציב הביטחון בשיווק התעשייה הבטחונית, בקידום שיתופי פעולה עם חברות פרטיות ובמיצוב התעשייה הישראלית בקדמת הבמה העולמית.
כ-80% מהייצור הביטחוני בישראל משווק לכ-130 מדינות שונות. בשנת 2015 הרווחים מהתעשייה עמדו על 5.7 מיליארד דולרים, מקום שישי בעולם, כמו כן ישראל היא יצואנית הנשק הגדולה בעולם ביחס לתמ"ג.
התקשורת הישראלית פעמים רבות מציגה את התעשיות הביטחוניות כמייצרות רווח כלכלי, קידמה ונראות חיובית לישראל ברחבי העולם, ואינה שואלת שאלות אודות העלות הכלכלית והאנושית של תעשיות אלו ואינה פועלת באופן סדרתי לחשיפת השחיתות הנרחבת בתחום. פעמים רבות, התקשורת הישראלית מפרסמת מידע פרסומי ושיווקי על התעשיות השונות.
בדיקטטורות ומשטרים מפרי זכויות אדם הצדדים בלחימה, כמו גם הממשלות, משתמשים בתוצרי התעשיות הביטחוניות הישראליות. מסודן לברזיל וסרי לנקה, דם רב נשפך הודות לנשק הישראלי המשוכלל, גם כיום. ישראל הגיעה למעמדה כאחת מהמובילות בעולם בייצוא ביטחוני, היות וכל פיתוח חדש מנוסה מיד בשטחים הכבושים ומקבל חותמת של "נוסה בשדה הקרב". כל זאת לא נשמע מפי התקשורת הישראלית, שמספקת לתעשיות הביטחוניות פלטפורמה להצגת מרכולתם ולא רק זאת, אלא אף משבחת ומהללת את הפיתוחים החדשים ועסקאות המיליארדים.
משיחותנו עם בכירים בתקשורת, נהיה לנו ברור כי כתבים העוסקים בתחומי צבא ובטחון, נמצאים בקשרים קרובים לבכירים בתעשיות הביטחוניות בישראל. פעמים רבות הם נהנים מטיסות לכנסים, מתנות ואף הצצה לפרטים חסויים. כך, השיח הישראלי אינו ער להשפעה העמוקה של התעשיות הבטחוניות על כלכלת המדינה ועל חיינו כאזרחים.
הצעה לפעולה:
שתפו את הסרטון "התעשייה הצבאית בתקשורת" על קירות עמודי הפייסבוק של גופי תקשורת המיינסטרים בישראל, האם כך נראה בטחון בעיניכם?