פרסום זה הינו חלק מקמפיין "שמונה ימים" של חנוכה 2016. לקריאה במקום הכי חם בגיהנום לחצו כאן.
האולימפיאדות- ממשחקי ספורט שמקדמים אחווה, לפגיעה אכזרית של התעשייה הבטחונית הישראלית בעניים ולתרומתה לדיכוי מחאות.
ברזיל היא היבואנית החמישית בגודלה של נשק ישראלי. הקשרים בין המדינות כה משגשגים, שב-2003 פתח צבא ברזיל משרד בתל אביב, במטרה לתאם עסקאות בשווי מליונים רבים עם התעשיה הישראלית. הקשרים בין המדינות התחזקו אף יותר סביב אבטחת אולימפיאדת ריו 2016. חברת ISDS הישראלית הייתה הספק הבטחוני הרשמי של אולימפיאדת ריו, ודאגה לספק לצוותים הבטחוניים המקומיים אסטרטגיות, מענה וכלים לטיפול והתמודדות עם אתגר אבטחת אירועי האולימפיאדה. לצד חברת ISDS פעלו עוד כ-30 חברות ישראליות. ההשקעה הממשלתית באולימפיאדה (אחת הגדולות בהיסטוריה!) זכתה להתנגדות רבה מצד תושבי ברזיל, שכללה הפגנות רבות שדוכאו באכזריות כנגד עקירת אלפי תושבי פבלות עניות מבתיהם זאת כדי לפנות מקום למתקנים האולימפיים. פעילים למען זכויותיהם של הפלסטינים מחו על שיתוף הפעולה בין חברות ישראליות והכשרתן של רשויות אכיפת החוק הברזילאיות בטענה שפרקטיקות אשר מיושמות על פלסטינים בשטחים הכבושים, עזה ומזרח ירושלים מועתקות לפבלות של ריו.
עקירת תושבים עניים מבתיהם הייתה חלק מההכנות לאולימפיאדה של בייג'ינג ב-2008 גם כן. בעוד שסין ידועה בהפרות זכויות האדם הרחבות שלה, האולימפיאדה היוותה מהלך יחצני עבור הממשלה לשינוי התדמית ולהראות כי המדינה פתוחה לכלכלה ותרבות בינלאומית. לפי דווחים, בבייג'ין פונו כ-1.25 מליון אנשים מבתיהם לבניית המתקנים האולימפיים. חברות ישראליות רבות לקחו חלק באבטחת המשחקים כמו גם בהכשרת כוחות אכיפת החוק הסיניים להתמודדות עם מחאה אזרחית, אלימה ולא אלימה, מצד קבוצות אויגוריות וטיבטיות שמבקשות עצמאות. משטרת ישראל הכשירה נציגים ממשטרת בייג'ין במשך שישה שבועות.
גם באולימפיאדת לונדון ב-2012 נכחו חברות נשק ישראליות, כאשר בעקבות האולימפיאדה התקיים שינוע כוחות צבאיים לעיר במספר גדול ביותר שנצפה מאז מלחמת העולם השניה. בין השאר, תפקידם בלונדון היה גם לדכא מחאות כנגד הוצאות ממשלתיות.
בעוד האולימפיאדות מסמלות שיתוף פעולה בינלאומי, תחרותי ובלתי-אלים בין מדינות ואזרחי העולם, פעמים רבות הן נותנות גיבוי רב לפיתוח והכנסת טכנולוגיות בטחוניות למדינות המארחות וליצירת שיתופי פעולה בטחוניים שמפרים את זכויות האדם של רבים. חברות ישראליות מנצלות את המומנטום למכירה של ציוד וניסיון אשר חלק מהיוקרה שלו היא בכך ש"הוכיח את עצמו בקרב" מול אזרחים פלסטינים בשטחים ובמזרח ירושלים או בעזה.
האם זה החזון האולימפי שלנו?
הצעה לפעולה:
כתבו בעמוד הפייסבוק של הוועד האולימפי הבינ"ל.- צטטו בפניהם טקסט זה, באנגלית.