ישראל והמלחמה בסמים בפיליפינים

פרסום זה הינו חלק מקמפיין "שמונה ימים" של חנוכה 2016. לקריאה במקום הכי חם בגיהנום לחצו כאן.

"היטלר טבח ב-3 מליון יהודים, יש 3 מליון מכורים לסמים. אני אשמח לשחוט אותם"
המלחמה בסמים בפיליפינים ותעשיית הביטחון הישראלית

הבולט שבקשרי המסחר בין ישראל לפיליפינים הוא סביב העסקת עובדי הסיעוד בישראל. עם זאת, בשנים האחרונות התחזקו קשרי המסחר הבטחוני בין שתי המדינות עם עסקאות בשווי מליוני דולרים בין הצבא והממשלה הפיליפינית עם חברת אלביט, רפאל והתעשיה האווירית. לאחרונה התבטא הנשיא הפיליפיני והבטיח לקנות נשק- רק מישראל.

נשיא הפיליפינים, רודריגו דוטרטה המכונה גם "המעניש", מנהל מאז בחירתו לנשיאות ביוני 2016 מה שהוא מכנה "מלחמה בסמים ובפשע המאורגן". הוא "נלחם" על ידי יצירת אווירה של פחד ואיום ברחובות הערים הגדולות במדינה, ועל ידי הוצאות להורג (ללא משפט) של אלפי אנשים בידי כוחות המשטרה ואזרחים אשר לוקחים את החוק לידיים. המלחמה כוללת כליאה של עשרות אלפים עד לאפס מקום בבתי הכלא המקומיים.  בעשרת השבועות הראשונים מאז הכרזת המלחמה נרצחו למעלה מ-2,400 אזרחים. כיום התקשורת מדווחת על למעלה מ-4,000 הרוגים חפים מפשע. דוטרטה עצמו התבטא בתמיכה בחיסולים של סוחרי וצרכני סמים כאשר תידרך את המשטרה בראשון ליולי, יום השבעתו. "עשו את חובתכם, ואם תהרגו 1,000 אנשים בגלל שמילאתם את חובתכם, אני אגן עליכם" אמר לשוטריו, "אם אתם יודעים על מכורים, התקדמו והירגו אותם" אמר לקהל אזרחי באותו היום.
במסיבת עיתונאים ב-30 לספטמבר השווה עצמו להיטלר "היטלר טבח ב-3 מליון יהודים, יש 3 מליון מכורים לסמים. אני אשמח לשחוט אותם. אם לגרמניה היה את היטלר… אולי לפיליפינים יהיה…" אמר והצביע על עצמו. מאוחר יותר התנצל על דבריו, במסיבת עיתונאים שערך בבית כנסת אמר שהוא מתנצל על השימוש במילה "יהודים" אך עדיין מתכוון לרצוח 3 מליון אנשים. באותו מעמד הצהיר כי הורה לצבאו לרכוש נשק רק מישראל.

 ב-20 לספטמבר, עשרה ימים לפני ההתבטאות הפרובוקטיבית באותה מסיבת עיתונאים, נאם דוטרטה בפני חטיבת הרגלים העשירית של הצבא המקומי ושיבח את תפקידה של ישראל במלחמה בסמים. הוא הוסיף ואמר כי 120,000 מחייליו יקבלו נשק ישראלי, גלוק 30, "הכי מהר שישראל יכולה לייצר אותם". ביום שהושבע לתפקיד בחר דוטרטה להיפגש עם שלושה שגרירים, שגרירי סין, יפן וישראל.

בתחילת נובמבר 2016, נעצרה עסקת נשק של 26,000 אקדחים בין ארה"ב לפילפינים סביב חששות אמריקאים בנוגע למצב זכויות האדם במדינה. על עצירת עסקת הנשק אמר הנשיא הפיליפיני "נצטרך למצוא מקור אחר".  האם דאגה זו לזכויות אדם, תוביל להגדלת הרווחים בקרב תעשיות הבטחון הישראליות? אגף פיקוח הייצוא במשרד הבטחון אמון על מניעת מצבים בהם נשק ישראלי ישומש להפרת זכויות אדם. האם כך יקרה?

הצעה לפעולה:

  • כתבו לשגרירות ישראל במנילה לחדול מקידום עסקאות הנשק, באמצעות הפייסבוק או ה-מייל.
  • כתבו לאגף ייצוא בטחוני במשרד הבטחון, ראש חטיבת אסיה, אפריקה והפסיפיק אייל כליף. הזכירו לו את תפקידו לוודא כי נשק ישראלי לא ישומש לרצח חפים מפשע.

לכבוד
אייל כליף
שגרירות ישראל במנילה

שלום,
בימים אלה נשיא הפיליפינים, רודריגו דוטרטה נמצא בעיצומה של "מלחמה בסמים ובפשע המאורגן"- מתקפה אכזרית על אזרחיו הכוללת הוצאות להורג ללא משפט, כליאה ממושכת ושרירותית, טרור ואיומים ברחובות הערים. מדינות רבות ברחבי העולם מסרבות למכור נשק להפרות זכויות האדם בחסות מאבק זה.

אנא פעל/ו על מנת שנשק וטכנולוגיות ישראליות לא יסלים סכסוך זה גם כן.

בברכה,